پناه‌گاه حیات وحش سوتاو در موقعیت جغرافیایی N3633 E4611 در استان آذربایجان غربی واقع است. در ایران هم اکنون دشت « سوتاو » بوکان مهمترین زیستگاه پرنده میش مرغ در کشور است. این مکان به دلیل شرایط مطلوب و منحصر بفرد خود به مهمترین زیستگاه پرنده نادر میش مرغ در سطح کشور تبدیل شده‌است. دشت سوتاو که یک پهنه تپه ماهوری به وسعت ۴۰۰ هکتار را در روستای حمامیان از توابع شهرستان بوکان شامل می‌شود، سالانه پذیرای ۲۰ تا ۲۵ قطعه از این‌نوع پرنده نادر است. اخیرا از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، این منطقه به عنوان پناهگاه میش مرغ در آذربایجان غربی اعلام شده ‌است. محل زیست این پرنده در آذربایجان غربی مناطق «آزاد»، «باجوند» و «کانی سیب» در مهاباد و «دشت سوتاو»، «حمامیان» و «ینگجه» در بوکان است.

میش مرغ یک پرنده نادر در جهان به شمار می‌رود که در حال حاضر در فهرست سرخ اتحادیه بین ‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار گرفته ‌است.

گونه های نادر حیوانات و گیاهان ، همواره این نکته را یادآوری می کنند که برخی از گونه های جانداران کره زمین رو به نابودی می روند و این وظیفه ماست که انها را حفظ کنیم. اما جدای از این نکته ، دیدن این گونه های نادر درون کشور عزیزمان لذت بخش و جذاب است.

مرغ میش جزء پرندگان نادر در جهان به حساب می آید ، که ۳۳ قطعه آن در شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی میباشد . در این میان ، مهمترین زیستگاه پرنده ” میش مرغ ” در ایران ، “پناهگاه حیات وحش سوتاو بوکان” است که به دلیل شرایط بسیار عالی و منحصر به فرد برای زیست این گونه نادر مورد توجه قرار گرفته است.

دشت سوتاو که به وسعت ۴۰۰ هکتار است در روستای حمامیان از توابع شهرستان بوکان قرار دارد که سالانه پذیرای ۲۰ تا ۲۵ قطعه از پرنده نادر میش مرغ می باشد.

میش مرغ که شباهت زیادی به بوقلمون دارد هم اکنون جزء پرندگان نادر جهان به حساب می آید. وجود این پرنده در بوکان این شهر را از لحاظ زیست محیطی بسیار مورد اهمیت قرار داده است.

این پرنده طی سال ‌های گذشته به دلیل محدود شدن زیست‌ گاه‌های طبیعی، شکار بی‌رویه و اختلال در مناطق زیست و تخمگذاری آن، در معرض تهدید انقراض قرار گرفته‌ است.

 میش مرغ که در زبان محلی 'چه رگ' نامیده می شود، پرنده‌ای از خانواده 'هوبرگان' است که در دشت‌های وسیع بی‌درخت، زمین‌های استپی و کشتزارهای پهناور حبوبات و علفزارها زندگی می‌کند. این پرنده دارای گردن و پاهایی کشیده، بالها و منقار پهن و پرهای رنگارنگ است و روی زمین لانه‌سازی می‌کند. میش مرغ در فصل بهار در هر دوره، دو تا چهار تخم می گذارد که پس از 25 تا 27 روز جوجه‌ها به دنیا می‌آیند.

میش مرغ یکی از بزرگترین پرندگان ایران است و از نظر شکل و جثه شباهت زیادی به بوقلمون دارد. در گذشته این پرنده به صورت پراکنشی در شمال غرب کشور زیست می کرد، اما هم اکنون، بوکان به آخرین پناهگاه این پرنده نادر در کشور تبدیل شده است. میش مرغ، پرنده نادری است که درفهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از جمعیت و منابع طبیعی قرار دارد و مشاهده 33 قطعه از این پرنده در دشت های بوکان امید تداوم حیات این گونه مهاجر را تقویت کرده است.