برج مقبره کندال شهرستان شوط از آثار تاریخی شهرستان شوط در آذربایجان غربی به شمار می رود. از ویژگی های بارز این بنا می توان استفاده ماهرانه از سنگ و اجرای طرح دوازده ضلعی آن اشاره نمود که به جرأت می توان گفت منحصر به فرد بوده و این شیوه سنگ چینی در کمتر جایی در شمال غرب کشور دیده شده است. این بنای تاریخی به همراه تپه باستانی با قدمت قرن ۸-۷ ه.ق که بر روی آن واقع گردیده است در مورخ ۱۳/۱۱/۸۸ به شماره ۲۸۷۸۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

برج مقبره کندال در شمال استان آذربایجان غربی در شهرستان شوط قرار گرفته است. این بنا با مقطع خارجی دوازده ضلعی و با مقطع داخلی دایره‌ ای با مصالحی از سنگهای تراش نازک از جنس سنگهای رسوبی موجود در منطقه با ملات ساروج بر فراز تپه ای باستانی واقع شده است. با توجه به بخش های باقیمانده پوشش بنا، مشخص است که سقف آن گنبد دو پوش پیوسته از نوع رک بوده که بخش های زیادی از آن تخریب گردیده و در نتیجه از ارتفاع آن کاسته شده بود که با مرمت این اثر سعی شده است به شکل قبلی خود بازگردد. مصالح حاصل از بخش های تخریب شده که در پیرامون بنا پراکنده شده بود فضای داخلی آن را حدود یک متر پائین تر از سطح خارجی نشان می داد. فضای داخلی مقطع کوچکتری پیدا کرده و تبدیل به گنبدی کوچک شده است. نمای خارجی بنا نیز تا ارتفاع دو متری توسط سنگ های رسوبی تخت به صورت رگ چین همچون دیوارهای آجری سنتی بنا گردیده که از دور در نگاه اول دیوارها به صورت آجری دیده می شوند. نام این بنا از روستای کندال که در نزدیکی آن قرار دارد گرفته شده است. این گنبد دایره ای شکل ارتفاعی حدود سه متر دارد.

این اثر با توجه به شکل و فرم معماری و استفاده از سنگ به شیوه ای کاملاً ماهرانه که در نگاه اول تصور می شود بنایی آجری است و تداعی کننده برج مقبره های دوره ایلخانی است، با ملات آهکی بنا گردیده است.

این بنا در شهرستان شوط، بخش مرکزی، دهستان قره قویون و در نزدیکی روستای کندال واقع گردیده است. این بنا در ضلع جنوبی شهرستان شوط  و جنوب روستای کندال قرار گرفته و شش کیلومتر دورتر از شوط واقع شده است.